Wednesday, December 2, 2015

Offline Radio Dec02 2015


Gunaydin,  



Star Wars Serisinin yeni flimi  STARWARS 7 - GUC UYANIYOR 20 Aralik 2015 de vizyonda olacak... Hatta eger Digiturkunuz varsa 10-16 Aralik arasi yeni bir sinema kanali ekleniyor... MoviemaxStarwars :))  7. flimi izlemeden once diger 6 flimi izlemenizi tavsiye ederim. 2010 Kasim 2 de Offline Radioda Star wars u anlatmistim... Star Wars nedir?, nasil bir konusu vardir, karakterleri ve Lightsaber... 

Oncelikle, 6 bolumden olusuyor, ilk defa 1977 de 4. bolumu cekildi. Buna sebebinin uzayda savasin oldugu   bolum oldugu icin cekildigi soyleniyor, sonra 5. bolum cekildi sene 1980... ve son bolum olan 6. bolum 1983 de cekildi  ve gunumuze yaklasinca sirayla seri tamamlandi sirasiyla, 1inci bolum (1999), 2inci bolum (2002) ve son olarak 3uncu bolum (2005) de tamamlandi.... Size tavsiyem, 1. bolumden izlemeniz, bazi starwars fanatikleri,  4,5,6,1,2,3 seklinde izlenmesi gerektigini soyluyor ama ben katilmiyorum....

Jedi, Sith ve Guc:

Jedi, evrenindeki gücü hissedebilen kullanan ve onun hizmetinde olan barisi ve demokrasiyi koruyan sovalyelerdir. Kendi felsefeleri vardir. Bir Jedi filozof olmasina karsin ayni zamanda bir savascidir. Jedilarda, baris, bilgi, huzur, guc ve sabir vardir ve gucun aydinlik tarafina hizmet ederler. 
Bunun tam tersine, gucun karanlik tarafina hizmet eden sovalyelerede Sith denir. Sithler gücu elde etme, kin, yalan, ihtiraz, korku, öfke gibi karanlik seylere hizmet ederler.

Hizmet ettikleri güç (Force), metafizik bir enerjidir ve evrendeki herseyi çevreler. Bunu hisseden ve kullanabilen kisiler özel bir egitime alinir. Dort asamasi vardir, Youngling, Padawan, Jedi sovalyesi ve Jedi Ustasi. 

Guce hizmet eden Jedilar ve Sithler Lightsaber (Isin kilici) olan bir tür kilic kullanirlar ve sadce Jedilar ve Sithler bu silahi kullanabilme yetenegine sahiptir.




Simdi Karakterlerden kisaca bahsediyim:

Qui Gon-Jinn (benim favori karakterim): Jedi ustasi, ogrencisi Obi Wan Kenobi.. olumsuzlugu kesfeden ilk Jedi...




Obi Wan Kenobi: Jedi ustasi olduktan sonra Ogrencisi Anakin Skywalker




Anakin Skywalker hakkinda daha detayli biseyler yazmak istemiorum, cunku anahtar bir karakter.




Yoda: 900 yasinda bir Jedi Ustasi



Padme Amidala: Naboo Kralicesi





C3PO: Genc skywalker tarafindan annesine yardimci olmasi icin yapilmis Androit robot




R2D2: Pilota ucusunda yardimci olan ve uzay gemilerinin tum kontreelirine ulasabilen bir robot.




Darth Sidious : Sith Lordu





Darth Maul: Sith sovalyesi






ve Darth Vader : Bu karakterdende bahsetmiyecegim, flimin onemli bir karakteri, ama bir Sith Sovalyesi...







No comments: