Friday, October 31, 2014

Offline Radio Oct 31, 2014



Happy Friday : )

GLEE Full Performance of 'Total Eclipse Of The Heart'



Listen Link

Total Eclips : Tam gunes tutulmasi... Sarkidaki anlami ise ask ile kalbin tamemen kaplanmasi olablir...  : ) 

Konu acilmisken tam gunes tutulmasi soyle bisey....





:)))))



Wednesday, October 29, 2014

Offline Radio Oct 30, 2014


Gunaydin... 

Bugun dunyanin en buyuk bilim insaninindan bahsedecegim Nicola Tesla....

tesla'nın hayatı boyunca yapmak istediği şey, elektrik dalgalarını, aynı hertz dalgalarında (bildiğimiz radyo dalgaları) olduğu gibi atmosferde iletebilmekti. böylelikle tüm insanlık için bir merkezden üretilen, bedava elektrik sağlanmış olacaktı. sürekli bu hedef üzerine çalıştı durdu, ancak amerikan elektrik dağıtım şebekesinin patronları bu fikri pek beğenmediler (önce edison'un şirketi, sonra westinghouse). ona verdikleri destekleri bir bir çektiler, oysa tesla ta o zamanlar kısıtlı imkanlarıyla şimşekten dahi güçlü arklar yaratmayı başarmıştı, şu bahsedilen tesla bobini aracılığı ile. 

yalnız bırakılması ile mecburen silah projeleri ile dikkat çekmeye çalıştı, ayrıca hitler'in kesinlikle durdurulması gerektiğine inanıyordu (2. dünya savaşı sırasında bir alman gemisi elektrik atlaması sonucunda batmıştı, bu olayda tesla'nın parmağı olduğu düşünülüyor). o projeleri bugün için bile son derece ütopikti; elektrik kalkanları, mikrodalga silahları vs..

tesla'nın bugün günlük yaşamda kullandığımız herşeyde direk payı vardır; bilgisayar, televizyon, radyo, internet. hatta o kadar ki, radyoyu tesla'nın bulduğunu amerikan yüksek mahkemeleri 50'li yıllarda kabul etmişti. bugün evlerde kullandığımız AC şebekeler yine tam olarak onun icadıdır; AC şebekeler sayesinde tesla, edison'un DC sistemini darmadağın etmiş ve elektriği uzak mesafelere iletmeyi başarmistir. 


Ayrica, beyinde alfa, beta ve teta olmak üzere 3 ana dalga çeşidi olduğunu keşfeder, dünyanın rezonansını ölçer; 

tesla 100'lerce patenti olan, zamanının ötesinde bir dahi (hatta einstein'ın rölativite teorisinde hata bulacak ve bu yıllar sonra ispatlanabilinecek kadar büyük bir dahi); ancak isminin 1920'lerden beri kitaplardan yavaş yavaş silindi...


"Evrenin gizemini anlamak istiyorsanız enerji, frekans ve titreşim yasalarıyla düşünün"


: ))



The Police ve en cok dinlenen parcasi ...  




Tuesday, October 28, 2014

Offline Radio Oct 28, 2014


Bugun yarim gunluk bir program yapiyorum : )

29 Ekim Cumhiriyet bayramimiz kutlu olsun :))



Aaron Joseph Puzey - Old Friend

Sunday, October 26, 2014

Offline Radio Oct 27, 2014


Gunaydin eger radyoyu sabah actiysaniz

: ) 

Gunes firtinasina hazilikli olun dunyanin yarisi 3 gun karanlikta kalabilir... umarim bizler diger yarisinda oluruz ....

Bunun sebebinin guneste meydana gelen ve Jupiterden buyuk bir siyah leke... 24 senedir bu buyuklukte bir leke guneste gorulmemisti... Bu lekeler cok buyuk magnetik alanlardir ve gunesin en serin yerleridir... fakat bu lekeler cok buyuk gunes firtinalarina sebep olur... blakout, yakinda belki Aralik ayi icinde olablir.... El lambalariniz icin pil almayi unutmayin.. birde evde pil biriktirin.. iste size zengin olmaniz icin bir tiyo...  Borsadan pil ve trafo firmalarinin kagitlarini alin... neyse bu tiyoda beni dinleyenlere hediyem olsun...  : p




I like the way we are, I love what we've become
When I'm in your arms, I know I've found the one
I love your kiss-me-mouth and your static touch
It's just the way you are, makes me feel so much, yeah

Bryan Adams - I Thought I'd Seen Everything 



Friday, October 24, 2014

Offline Radio Oct 24, 2014


Bugun silere yaptigim magnetik lineer hizlandiricinin calisma prensibini anlatacagim...

bu vidodan nasil bir sey oldugunu gorebilirsiniz.

Oncelikle calisma prensini fizigin temelinde yatan momentumun korunumu yasasidir. 

m1xv1 = m2xv2

miknatislarin cekim kuvvetini kullanarak aktarilan momentumun hizi artiriliyor. Ben 3 asamali bir hizlandirici yaptim daha fazla miknatis kullanirsaniz cikista yuksek hiza ulasabilirsiniz. CERN deki parcacik hizlandiricida tam olarak boyle olmamakla beraber benzer bir prensip kullaniyor.



Seal - Stand by Me : ) Sealin yorumuyla sizinle ......







Thursday, October 23, 2014

Offline Radio Oct 23, 2014


Gunaydin .... Burada Hava soguk ve kapali... bakalim gunes cikacak mi bugun : )

Roxet - Dangerous



Listen



Wednesday, October 22, 2014

Offline Radio Oct 22, 2014



The Calling - Wherever You Will Go : )


Tuesday, October 21, 2014

Offline Radio Oct 21, 2014




 
Cevap : Ilk once toplari 3 e 3 er tartin (ilk tatrtma) :  
                   a ) eger esit geldilerse geriye kalan iki topu tartarak (ikinci tartma) agir olani                         bulmus olursunuz  
                  b ) eger tartilan 3 toptan biri agir geldiyse, 3 toptan iki top secip ikinci tartma                         yapilir.
                       eger iki topta esit gelirse tartmadigin 3. top agir olan  toptur
                       eger iki toptan biri agir gelirse, agir olan topu bulmus olursunuz


Umarim cevap anlasilir olmustur.



Avril Lavigne - Here's to Never Growing Up


Monday, October 20, 2014

Offline Radio Oct 20, 2014



Gunaydin.....

Bugun bir biulmecemiz var cevabinizi bana email atabilirsiniz....
tayfun.soylemez@gmail.com

Elimizde bir terazi ve 8 tane ayni buyuklukte topumuz var ama iclerinden biri digerlerine gore daha agir. Amacimiz agir olan topu sadece iki kez tartarak bulmak. 

Agir olan topu sadece iki defa tartarak nasil bulabliriz?





Sara Bareilles - Gonna Get over You


Friday, October 17, 2014

Offline Radio Oct 17, 2014





Cartoon network'ün en muhteşem çizgi dizisi The Amizing World of Gumball : ) 

Sizlere karakterleri tanitiyim 



GUMBALL
DARWIN
WATTERSON AILESI
           
Darwin evrim geçirip gumball'ın kardeşi olmuş japon balığı ve gumball'ın kardeşi çok şirin. dizide muz, yer fıstığı, dinozor, koyun, bulut gibi abuk sabuk karakterler var. olaylar gerçek resimlerin üstünde geçiyor. gerçekten ilginç ve izlenmesi gereken bir çizgi dizi.

gumball watterson: serinin ana kahramanıdır. yapmak istediği işleri defalarca berbat etmiştir. tabi sonunda bunları düzeltir. 12 yaşında mavi bir erkek kedidir. okul arkadaşı olan penny'e aşıktır. en iyi arkadaşı darwin'dir. tina dan nefret eder. gumball, büyükannesini öpmeyi hiç sevmez. 

darwin watterson: önceleri gumball'ın balık evcil hayvanıydı. ancak bir gün büyüdü ve gumball'ın hem en iyi arkadaşı hem de kardeşi oldu. sonra da ailenin bir üyesi oldu.10 yaşındadır ve erkek bir japon balığıdır. onu aile çok sever. duruşu tatlıdır.

anais watterson: gumball'ın 4 yaşındaki pembe tavşan olan kız kardeşidir. çok zekidir. 2000 parça puzzle'ı bir saniyede çözebilir.

nicole watterson: watterson ailesinin annesidir. mavi, çalışkan, sorumlu bir kedidir. ailenin tek sorumlu üyesi ve en kızgın olan karakteri odur. hepsini iyilik için yapar.

richard watterson: watterson ailesinin babasıdır. şişman pembe bir tavşandır. ailede en sorumsuz kişi odur. evdeki koltukta öylece oturur ve çoğu zaman televizyon izler. bazen de video oyunları oynar. oburdur ve sürekli yemek yer. kötü durumlarda sorumlu odur.



izledigim komik sahneler : )

görevli: 18 yaşını geçtiniz mi? 
gumball: hem 8 hem 10 olmuşsak sayılır mı?
görevli: hmm sanırım evet. 



bölümlerinden birinde gumball ve darwin oyun oynayacaklar ama arkadaşlıklarının artık sıkıcı olmaya başladığından, eğlenemediklerinden bahsediyorlar ve başka arkadaşlar edinerek bu durumun üstesinden gelebileceklerini söylüyorlar. arkadaşı nerede bulacakları söz konusu olunca da gumball büyük bir keşif yapmışçasına darwin'e şöyle diyor:
-okulda bir sürü insan var.   : DDD


--------------------------------------------------------------------------------------------------




22 Şubat 1974'te dünyaya geldi. İngiliz Ordusu'nda hava subayı olarak çalışan babasının görevi dolayısıyla çocukluk yıllarında Kıbrıs ve Almanya gibi ülkelerde bulundu. Bristol University'ye uzay mühendisliği konusunda öğrenim görmek için kaydolan sanatçı daha sonra sosyoloji bölümüne devam etti. 1996'da eğitimini tamamlayan James, sonrasında Royal Military Academy Sandhurst'ta öğrenim gördü.

James Blunt - 1973

Thursday, October 16, 2014

Offline Radio Oct 16, 2014


Merhaba 

Bugun haftasonu yada cuma aksami gidilecek bir flim veya cok komikbir dizi tavsiye edecegim....




Trancendace bu hafta vizyona giren bir flim... eger sci-fi seviyorsaniz mutlaka izlemelisiniz. IMDB 6.5 vermis ama bence daha fazlasini hak ediyor. 










 Big Bang Theory 8. sezon 5. bolum :)
  IMDB den 8.6 almis... cool : )






:)))

Counting Crows - Mr. Jones 

Wednesday, October 15, 2014

Offline Radio Oct 15, 2014


Gunaydin ... Bugun hava serin buralarda... 

Bu radyoyu dinlerken saateki hizinizin gunese gore 108000 km/h oldugunu soylersem kulaga inanilmaz geleyiyor olabilir ama dogru....
Eger referans noktamiz gunes olsa gunesin etrafinda dunyanin donme hiz saatte 108000 km... Gunesin galaksi merkezine gore donme hizi 720000 km/h..

Yani samanyolu galaksi merkezine gore hizimiz 828000 km/h yani evren icinde galaksinin merkezi etrafinda inanilmaz bir hizla donmekteyiz ama bukadar yuksek bir hizi hissetmiyoruz cunki mesafelerde inanilmaz buyuk... :)
soyle bir ornek verecek olursak, 120 ile giden arabanin icinindeyken sizin hiziniz 0 ama disaridaki bir noktaya gore sizin hiziniz arabanin hiziyla ayni yani 120 km/h...



















Cher Lloyd..  Sirens : )

Tuesday, October 14, 2014

Offline Radio Oct 14, 2014



Gunaydinn Bugun gunlerden Sali...... Gunlerin hayalimde sirali bir resmi var, yani Cuma gunu bilet alacagim dedigimde asagidaki goruntu canlaniyor kafamda ve daha 3 gun var diyorum.... sizlerin var mi bilmiyorum.. resmini cizmeye calisiyim yani yamuk elips gibi bisey... 



Neden Pazar Ctesi ust tarafta hic bilmiyorum... 




Aylardada dah afarkli bir sekil var kafamda oda soyle 








Neden Ekim solda ve Agustos Sagda?? sanirim Ilkokul panolarindan ogrendigimiz ilk resimler olduklari icin.... Belkide Yukardan asagiya bir panoya yapilsaydi kafamdaki sekil Yukardan asagiya olurdu ama okulun duvarlari buna musait degil. ; )

Bugun 1980 yilindan bir sarki yayinda olacak... yani asagida :p 
Air Supply, Lost in Love albumunun ismini tasiyan sarkisi Lost in Love  :) 


: ))




Monday, October 13, 2014

Offline Radio Oct 13, 2014


Gunaydin Pazartesiye ... : ))


Bugun biraz Elektromagnetik spektrum konusalim.... Bu spektrum cok genis bir frekans araligini kapsar.. Dusuk frekansli radyo dalgalarindan yuksek frekansli Gamma dalgalarina kadar yayilan dalga spektrumudur. Aradada Gorunur isik frekansli dalga boylari varki gozumuz sadece bu dalga boyundaki isigi gorebilir... Anlatmasi zor oldu biraz : )  Asagidaki resimden daha iyi anlasilabilir ...



Neden bunu anlattim... Internette arastirsaniz zaten bu bilgilere ulasabilirsiniz.... ama burada eklemek istedigim onemli bir varsayim var... Bana gore "zaman" da bu dalga spektrumun yuksek frekans ucunda yer alabiliyor olabilir ve gamma dalgalarindan daha yuksek bir frkansa sahip... 10 uzeri -5 Hz den daha yuksek frekanslara unknown yani bilmeyen frekanslar deniyor litareturde....


"Uncharted" song by SARA BAREILLES: No words, My tears won't make any room for more, And it don't hurt like anything I've ever felt befo...








Thursday, October 9, 2014

Offline Radio Oct 10, 2014



Offline Radio .... "ON INTERNET"!!!!!!!!!!!!!


Tekrar yayindayiz.... Konseptimiz ayni olacak... ama muzikleri dinlemek icin asagidaki playeri ekledim : ) ....

Iyi haftasonlari


Pazartesi, buyuk olasilkla Electromagnetic spectrum ile ilgili biseyler anlatacagim.... Bizden milyonlarca uzakta olan olan yildizlari goremesekte onlari nasil dinleyebiliriz...  ??